69,00 zł
325,00 zł
https://www.wetgiw.gov.pl/nadzor-weterynaryjny/obrot-detaliczny-produktami-otc-na-odleglosc
Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Bydgoszczy
ul. Powstańców Wielkopolskich 10
85-090 Bydgoszcz
tel. 52 339 21 00
SYROP KURKUMOWO-IMBIROWY 500 ML
Opis
SYROP KURKUMOWO-IMBIROWY
Kurkuma charakteryzuje się piękną, żywą barwą, który wykorzystywany jest wykorzystywany w kuchni kuchni indyjskiej. Wspomniana przyprawa jest źródłem antyoksydantów, które mogą pomóc w ochronie organizmu przed wolnymi rodnikami. Dodatkowo działa przeciwzapalne oraz zmniejsza obrzęk i ból w ciele. Natomiast imbir jest coraz bardziej docenianą przyprawą. Korzeń wykorzystywany był w medycynie naturalnej, zwłaszcza ze względu na swoje właściwości pobudzające do odporności organizmu. Żółtą przyprawę stosuje się zwłaszcza w sezonie jesienno- zimowym. W wielu rejonach świata napary z korzenia imbiru są uznawane za naturalny stymulator odporności organizmu. Imbir przejawia właściwości łagodzenia objawów przeziębienia i grypy
Osoby chorujące na wrzody żołądka, dwunastnicy oraz refluks żołądka nie powinny spożywać syropu imbirowego w nadmiernych ilościach. To samo dotyczy osób z nadciśnieniem tętniczym.
Pasteryzowany syrop na bazie soku NFC (nie z koncentratu).
Skład: cukier, sok z kłącza kurkumy (22%), sok z kłącza imbiru lekarskiego (19%), sok z cytryny (10%).
Syrop idealnie sprawdza się do gorącej lub zimnej wody. To również doskonały dodatek do herbaty, nadający jej wyjątkowego smaku. Syrop zawiera intensywną barwę i mocny smak. Dzięki temu syrop jest dobrą alternatywną do produktów pełnych chemii.
Duża zawartość naturalnego soku.
Produkt Polski.
Pojemność: 500ml